Lång förmiddag med ett evighetslångt möte som inte slutar förrän långt in på lunchen. Stoppar i mig lite frukt och ger mig ut på ett försenat lunchpass i klassisk vintersträckning runt Krokslätt och Slottsskogen, pålitliga vinterhållna bakgator och parkvägar som inte isar igen i förstaläget. Och knappast andraläget heller. Inte så mycket till vinter ute, men Göteborgsmiljön har en fantastisk tendens att hålla kvar isfläckar när all vinter för länge sedan har runnit ner i dagvattennätet. Ergo vintersträckning.

Tempot ligger på i snitt 5:40/km, vilket är ett lagom lugnt distanstempo om man betänker att det även är drygt 400 höjdmeter som ska betvingas. Vädret är soligt och kring nollan, men marken är frusen om än hyggligt torr. Lätta skyar kommer och går, och succesivt skymmer de bort mer och mer av solljuset. Löpningen känns lite loj och oinspirerad för dagen, och det är mest skönt att det är färdigt när jag kommer tillbaka till kontoret. 17.7 km på en timme fyrtio minuter. Imorgon är det ordinerad vila inför det laktattest som stundar på torsdag. Det ska bli skoj.