Benen på ryggen är ingenting annat än min träningsdagbok – online och med bilder och förklarande omgivningar. Jag har en längre tid knäppt stora och små bilder på mina löprundor, utan att riktigt veta vad jag ska göra med dem. Det här kändes som ett bra alternativ, vilket också innebär att bilder av varierande kvalitet är ett stående inslag i postningarna.

Mig själv, Ellerbe Springs  25/3Vem är jag dårå? Uppväxt i Sörmland, och nedflyttad till Ölmanäs, Kungsbacka, Halland, men jobbar i Göteborg. Har en familj bestående av en högt älskad hustru och två små töser av årsmodell 02 och 04, som alla dyker upp här och var i bloggeriet. Har sedermera upptäck löpningens meditativa och själsligt läkande egenskaper. Föredrar att springa långt och länge i skog och mark, gärna längs leder och vandringsstråk. Till vardags blir det oftast lunchrundor runt Änggårdsbergen i Göteborg varvat med tilljobbetlångpass på Sandsjöbackaleden från Lindome eller Varla när jag kommer åt.

Har sprungit sådär litegrann under hela mitt vuxna liv, men upptäckte lunchlöpning under våren 04 när jag hade en ganska intensiv jobbperiod och insåg att träning är en utmärkt distraktion och databehandlingsrutin. Ett år senare började jag hänga på Puls.se, och nu springer jag normalt ca 4-10 mil/vecka, varierat och planerat (åtminstone någorlunda).

Syftet med bloggen är i första hand att ha ett dokument över hur träningen känns och utvecklas, och som är nåt mer än bara siffror över distanser och tider. Ett annat syfte är att om möjligt kunna inspirera någon att börja springa långpass i skog och mark – det är verkligen det mest naturnära och meditativa sätt att sköta sin kropp man kan tänka sig.