Start: 30:e juni på Götaplatsen klockan 06:30. Preliminärt.

Hur: 86.8 kilometer anrik väg. Kållered-Lindome kyrka-Hjälmared-Fjärås bräcka-Gällinge-Frillesås kyrka-Borrås skåra-Åskloster-Varberg. Engpx-fil som kan öppnas i tex Google earth finns här. Potentiella Pitstops och närmare beskrivning av vägen, även detta avpassat för Google Earth finns här. Missa inte den guidade överflygningen som fås genom att välja play under rutten i GE. Det finns även en mer detaljerad ruttkarta som den intresserade kan få ta del av.

Mål: Apelviken. Nån gång om eftermiddagen, möjligen aftonen.

Sen då: Chilla. Apelvikens camping har dusch och nån slags bastu samt fik med rättigheter. Johns place är ett habilt pubhak på stranden med lite bättre käk och förmodligen även bättre dryck.

Hem: Tåg till Göteborg från Varbergs C går kl. 21:37. Till centralen är det en bit, men det finns ju taxi, samt en underlig företeelse som heter Kustpilen.

Logistik: Det bör gå att dumpa ett par väskor på Apelvikens camping – jag kan se till att de kommer dit om jag bara får grejorna i tid.

Litteratur: Stellan Haverling, Kungsvägen genom Halland – Bidrag till halländsk kulturhistoria och underlag för vägminnesvårdsprogram. (1996)